1996 Yılı Mezunlarımızın Meslekte 25. Yıl Plaket Töreni

MEZUNLAR DERNEĞİNDEN 1996 MEZUNLARINA MESLEKTE 25.YIL PLAKET TÖRENİ

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Mezunları Derneği tarafından düzenlenen mesleğinde 25. yılını doldurmuş 1996 yılı mezunlarımızın Covid 19 nedeni ile gerçekleştirilemeyen plaket töreni, 26 Mayıs Cuma 2023 tarihinde Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Konferans Salonu’nda coşku ve hüznün hakim olduğu bir ortamda gerçekleştirildi. Tören öncesine müzik dinletisi eşliğinde gerçekleşen kokteyl ile 1996 yılı mezunları, hocaları ve öğrenciler ile bir araya geldiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından açılış konuşmasını dernek başkanımız Doç. Dr. Sevgi Karakuş gerçekleştirdi. Organizasyon komitesi üyeleri adına Uzm.Ecz. Ece Kut Yavuz, Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği Başkanı Uzm.Ecz. Kazım Aykanat’ın günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmalarının ardından plaket töreni gerçekleştirildi.

Törenimize 28. Dönem Giresun Milletvekili olarak seçilen 1996 mezunumuz Sosyolog Ecz. Elvan Işık Gezmiş ise online olarak katılım sağlayarak dönem arkadaşlarına sürpriz yaptı.

Tören sırasında aramızdan ayrılanlar nedeniyle yaşanan hüzünlü anlar mezunlarımızı ve öğretim üyelerimizi gözyaşlarına boğdu. Vefat eden eczacılarımızın plaketlerini Ecz. Arzu Odabaş adına Ecz. Rona Türktekin Tan ve Ecz. Özgül Çelikyay adına Ecz. Tülfer Aksöyek Sezer teslim aldılar.

Anıların paylaşımı bölümünde söz alan Prof.Dr.Sevim Rollas Hocamızın herkesin söz almasını teşvik edici, esprili ancak ders niteliğindeki konuşması akabinde, Prof.Dr. İlkay Küçükgüzel Hocamız 1996 mezunu arkadaşlarımızın ısrarı üzerine hocaların nasıl futbol takımı kurduğunu ve 2.lik kupasını aldığını anlattı. Prof.Dr. Mesut Sancar Hocamız, fakültemiz bünyesinde ilk defa Klinik Eczacılık Anabilim Dalı’nın kurulmasının ve 1996 mezunlarının ilk öğrencileri olduğunu ifade eden bir konuşma yaptı. 1996 Mezunlarımızdan Uzm.Ecz. Kazım Aykanat ve Ecz. Burak Söğütlü, zamanında fakültede ilk klüpleşmenin adımlarını nasıl attıklarını, organizasyon komitesi olarak fakültemizi, hatta Haydarpaşa Kampüsünü ilk olarak nasıl konserlerle, dinletilerle ve Talk Showlarla tanıştırdıklarını anlattı.    Mezunlarımızdan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji ABD öğretim üyesi Prof.Dr. Semil Selcen Göçmez ise öğrencilik yıllarından ön sıra anılarını ve Marmara Üniversite’li olmanın ayrıcalığını vurgulayan bir konuşma yaptı. 1992 yılında fakültemizi birincilikle kazanan mezunlarımızdan Ecz. Selçuk Gümüş okuldaki ilk gününe ait anılarını bizlerle paylaştı. Geçtiğimiz aylarda meydana gelen ve tüm ülkemizi derinden sarsan depremi yaşayan mezunumuz Ecz. Haşim Atasoy ise yaptığı konuşma ile duygusal anların yaşanmasına vesile oldu.

Törenimiz 25. yıl için hazırlanan pastanın kesilmesi ardından sona erdi. Uzun bir aradan sonra birlikte olmaktan çok mutlu olduğumuz mezunlarımıza meslek hayatlarında nice sağlıklı, mutlu ve başarılı yıllar dileriz. Aramızdan ayrılan eczacılarımıza da Allahtan rahmet, sevdiklerine sabırlar dileriz.

 


Bu sayfa Eczacılık Fakültesi Mezunları Derneği tarafından en son 21.03.2024 23:56:11 tarihinde güncellenmiştir.

Eczacılık Fakültesi Mezunları Derneği

HIZLI ERİŞİM