Tarihçemiz

 

LOGOOOO.png (274 KB)

MARMARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ

Derneğimiz, 1993 yılında Meral Keyer-Uysal, Nehir Gülerman, Güniz Kömürcü, İlkay Küçükgüzel, Zuhal Aydın, Roche İlaçları Genel Müdürü  Ümit Ceylan, Aventis A.Ş. Genel Müdürü Türksel Ataöv, Sanofi İlaç A.Ş. Bölge Müdürü Haluk Balçık, Osman Seven, Ecz. Huriye Özkan, Zümrüt Abra ve Erkan Köseoğlu kurucu üyeleri tarafından kurulmuştur.

Nişantaşı Özel Eczacılık Yüksekokulu, İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Eczacılık Meslek Bilimleri Fakültesi ve Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi üye potansiyelimizi oluşturmaktadır.

 

DÜNDEN BUGÜNE DERNEĞİMİZ

  • 1, 2. ve 3. Uluslararası Eczacılık ve Eczacılık Bilimleri Kongresi, 1. ve 2. Ulusal Marmara Eczacılık Kongrelerinin düzenlenmesinde M.Ü. Eczacılık Fakültesine destek olmuştur.
  • Öğrencilerimizin düzenlediği Marmara Eczacılık Öğrenci kongreleri ve BİTES sempozyumları desteklenmiştir.
  • İlaç sanayisinde çeşitli kademelerde bulunan mezunlarımızın desteği ve katılımı ile “Genç Eczacılar için Yeni Ufuklar” konulu konferans fakültemizde düzenlenerek öğrencilerimizin bilgilenmesi sağlanılmıştır.
  • Mezunlarımıza yönelik olarak, TEB destekli “Kaliteli Aile Planlaması Hizmetinde Eğitici Eczacı Eğitimi” konulu eğitim programları düzenlenmiştir.
  • M.Ü. Eczacılık Fakültesi bünyesinde bulunan “Eczacılık Müzesi”nin açılışına katkıda bulunulmuştur.
  • 14 Mayıs Eczacılık Bayramında fakültemizde düzenlenen etkinliklere katkıda bulunulmuş ve  bu kapsamda Haydarpaşa Yerleşkesinde yapılan aktiviteler desteklenmiştir.
  • Mezuniyet Sonrası Eğitim Programları (Farmakokinetik, Validasyon konularında) düzenlenmiştir.
  • M.Ü. Eczacılık Fakltesi öğrencilerine burs, 1993-2003 döneminde dernek tarafından verilmiştir. Bugün ise, Fakültemiz öğrencilerine mezunlarımız ile Burs Komisyonu arasında bir köprü görevi görmektedir.
  • Akılcı İlaç Kullanımında Eczacının Rolü” konusu ile ilgili çeşitli etkinlikler düzenlenmiş ve bu konuda çalışma grubu oluşturulmuştur.
  • M.Ü. Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin eğitimine katkıda bulunmak amacıyla eczacılıkla ilgili güncel konularda seminerler düzenlenmiştir.
  • Eczacının çalışma alanlarındaki çalışma gücünü ve bilgisini aktaracağımız "Kariyer Günleri" kapsamında eczane, hastane, kamu ve sanayi eczacılığı konularında öğrencilerimizi öğrenim sonrası meslek hayatı için bilgilendirme toplantıları yapılmıştır.
  • Fakültemiz "Mezuniyet Törenleri"nde derneğimiz fakültemizi desteklemiştir.
  • Eczane eczacılığı için gerekli "Dünya’da ve Türkiye’de İlaç Dağıtım Kanalları" konusunda bilgilendirme toplantıları yapılmıştır.
  • Çeşitli kültürel ve sosyal etkinlikler kapsamında vizyona girecek Rıfat Ilgaz’ın hepimizin çocukluğundan itibaren hafızamızdan silinmeyen bir klasik olarak yorumladığımız Hababam Sınıfı film ekibi ile öğrencilerimiz arasında sohbet toplantısı düzenlenmiştir.
  • Artı Organizasyon ve Güncel Eczacılık Dergisi işbirliği ile Türkiye kapsamında mesleğimiz adına bir ilke imza atmış ve Eczacılık Ödüllerini düzenlemiştir.
  • Derneğimizin üyeleri ilk Bültenine kavuşmuştur. Derneğinizin Web sayfası açılmıştır.
  • Fakültemizde Geleneksel Önlük Giydirme Töreni Eczacılık Fakülteleri arasında ilk defa M.Ü. Eczacılık Fakültesi öğrencilerimize derneğimizin ve paydaş (Pfizer İlaçları A.Ş., Selçuk Ecza Deposu, TEKB) işbirliği ile yapılmış, marka olma konusunda ilk adım atılmıştır. 2019 Yılı itibariyle 17. düzenlenmiştir.
  • Öğrencilerimizin aktif eğitimde yararlanabileceği ve dünya ile iletişim kurarak meslekleri ile ilgili en güncel bilgilere ulaşabileceği bir Multimedya odası M.Ü. Haydarpaşa Yerleşkesinde yer imkanı o dönem Üniversite Rektörümüz Sayın Prof.Dr. Tunç EREM tarafından ve maddi imkanları Selçuk Ecza Deposu A.Ş. ile işbirliği ile Ahmet Keleşoğlu Bilgisayar Laboratuvarı ve Aktif Eğitim Merkezi adı altında gerçekleştirilmiştir.
  • 2013 Yılında 20. yılımızı kutlama etkinlikleri kapsamında öğrencilerimize ve mezunlarımıza yönelik “Ecza Depolarında İlaç Güvenilirliği” konulu bir sempozyum düzenlemiştir. Bu kapsamda Doç.Dr. Timuçin Uğurlu, “İlaçlarda Ambalajlama Ve Etiketlemenin Önemi”, Biofarma İlaç Ar-Ge Müdürü Uzm.Kim. Serap Odabaşı tarafından “Geliştirmeden Hastaya İlaçta Stabilite” Selçuk ve As Ecza Depolarının Eczacılık Fakülteleri koordinatörü olan Dilek Özdoğan Gezicioğlu tarafından öğrencilere “Dağıtım Kanallarında İlaç Saklama Koşulları Ve Güvenliği Ecza Depolarında İlaç Güvenilirliği” konusunda sunum yapılmıştır.
  • Kuruluşumuzun 20. yıl kutlama etkinlikleri kapsamında Fakülte öğrencilerimize yönelik Ecz. Osman Seven tarafından "Eczane Eczacılığında Yeni Ufuklar” konulu etkinlik düzenlemiştir.
  • Derneğimiz yine 20. yıl kutlama etkinlikleri kapsamında “İlaç ve Eczacılıkta Patent Uygulamaları” konulu sempozyumu gerçekleştirmiştir. Türk Patent Vekilliği, daha sonra da Avrupa Patent Vekilliği ünvanlarını almış, hali hazırda INVOKAT Fikri Mülkiyet Hizm. Ltd. Şirketinin kurucusu olarak bu firmada mesleki faaliyetlerine devam etmekte olan Aydın Mutlu, öğrencilerimize bu konuda sunum yapmıştır.
  • Derneğimiz 1987, 1988, 1989, 1990, 1991, 1992, 1993 ve 1994 mezunlarına “Meslekte 25. Yıl Plaket Töreni” ve “Meslekte 40. Yıl Anısına” etkinliği de düzenlemiştir. 8 Kasım 2019 tarihinde M.Ü. Eczacılık Fakültesi yeni binası olan Başıbüyük Yerleşkesinde 1967, 1968 ve 1969 yılı mezunlarına “Meslekte 50. Yıl Anısına” etkinlik yapılmıştır.

 

 

 

 


Bu sayfa Eczacılık Fakültesi Mezunları Derneği tarafından en son 16.05.2021 23:10:33 tarihinde güncellenmiştir.

Eczacılık Fakültesi Mezunları Derneği

HIZLI ERİŞİM